Nacompetitie Noordwolde 1 en 2

VV Noordwolde 1 en 2Het eerste uitgespeeld en het tweede wacht nog 1 ronde

Noordwolde 1 kan terugkijken op een geslaagd seizoen, waarin in 2018 veel moest worden ingehaald op de dinsdagavonden. Verrassende resultaten, een paar zeperds en op den duur een aantal blessures . Dat Noordwolde 1 wederom de nacompetitie heeft behaald, is een groot compliment voor de spelers en de staf. Helaas bleef het bij 1 wedstrijd, want afgelopen zaterdag liet Groen Geel er geen kunstgras over groeien, wie aanspraak op de overwinning mocht maken. Groen Geel kwam in hun competitie heel sterk terug in 2018 en dat betekende : nacompetitie ( om degradatie te ontlopen ). Op het sportpark Corpus de Hoorn won men met 6-0 . Omdat het nu om een enkele wedstrijd gaat , was het voor Noordwolde over en uit. Dus was het ook de laatste wedstrijd voor de trainer Bennie de Jong. Ik wens hem het allerbeste in zijn ( voetbal-)toekomst !
Als afsluiting is er zaterdag het Krien Kupertoernooi en dan , na de vakantie onder de nieuwe trainer Simon Schuil, met frisse moed beginnen aan een nieuw seizoen in de derde klas !!

Noordwolde 2 is wel verder in hun nacompetitiewedstrijdenreeks. Noordwolde 2 werd ongeslagen periodekampioen in de derde periode !! Mamio 3 werd kampioen.
In deze ronde was Fit Boys 2 uit Beilen de tegenstander. Zij waren periodekampioen in de Drentse reserve derde klas. Hun eerste ronde tegen VVK 2 werd niet gespeeld, omdat VVK zich had teruggetrokken. Het veld was omzoomd met redelijk veel publiek en gezien het prachtige zomerweer ook wel logisch ! De begeleiding was die avond niet in handen van trainer Bauman; hij was op vakantie in Sauerland. De nieuwe trainer Simon Schuil nam zijn taak over. De volgende spelers begonnen aan deze klus : Martin op doel, aanvoerder Sander, Stefan, Marc en Job achterin , Theo , Peter en Eric op het middenveld en Jordi, Eddy en Patrick voorin. Bas, Koen en Wim begonnen op de bank. Menno en Martin B. waren geblesseerd en Michael was er wel , zou graag mee willen doen, maar dat werd hem afgeraden door de doktoren ( zo vlak voor een kuur ).

Om half acht floot scheidrechter Reitsema voor het begin. Noordwolde begon heel voortvarend en bij het tweede schot van Eddy liet de keeper de bal los en was Jordy er als de kippen bij om te scoren !Een poosje later was het een vloeiende aanval op rechts, waar Patrick de bal hard en laag voor zette en toen was het voor Eddy een makkie om de bal in het lege doel te schieten. Tien ..tien ..tien werd al aan de kant gezegd. Het rustig combinerend Fit Boys raakte niet in paniek en na een mislukte corner werd het toch 2-1. Uit een lange voorzet kon Mark Visser hard uithalen en verdween de bal door de benen van Martin in het Noordwolde-doel. Een vrije trap van Noordwolde leverde niets op . Bij een aanval op links zette Jordi goed en veroorzaakte een corner. Patrick liet de bal precies vallen op het hoofd van de vrijstaande Peter, die ongehinderd kon inkoppen. Theo schoot daarna een keer hoog over en Erik zag een solo stranden en Eddy schoot voorlangs. Kortom Noordwolde had meer dreiging. Nadat Martin goed reageerde op een gevaarlijke situatie, was het Patrick die een solo zag mislukken. Twee corners leverden Noordwolde niet meer op . Fit Boys kwam toch terug ;eerst werd een corner veel te hoog geplaatst. De volgende was wel raak. Leroy de Bruin was alerter dan onze verdedigers en keeper en schoot van dichtbij laag in. De 3-3 had ik al geteld, maar de dalende inzet kon door Martin net over de doellat worden getikt ! Op naar de thee.
Na de pauze een andere wedstrijd. De drie wissels kwamen in het veld voor Job, Peter en Erik. Noordwolde had minder grip op het spel, maar was bij vlagen wel heel gevaarlijk. De wedstrijd werd meer een strijd en dat resulteerde in een gele kaart voor Koen. Een schot van Eddy werd gered en Sander schoot net over. Aan de andere kant een goed kans; ook over. Toen Patrick uit een goede actie net naast schoot, schoot het hem in zijn hamstrings.. Rene kwam hem vervangen. Ook Marc had even kramp; hij kon wel verder. Jordi was tot twee keer toe redelijk kansrijk en Martin, nu met cap, bleef erg alert keepen ! Bas stoomde op over rechts, maar ook de Beiler keeper was alert. Het veldspel van Noordwolde werd rommeliger en Fit Boys drong meer aan. Ook Stefan kreeg een gele kaart. Gelukkig wist Fit Boys niet de geboden kansen te benutten. Hierdoor bleef het spannend; Eddy zag een buitenspeldoelpunt nog afgekeurd. Toen de scheids voor het einde blies, was de vreugde groot. Een zeker lijkende overwinning werd uiteindelijk met moeite over de streep getrokken ! Proficiat !!
En dan de laatste horde , tegen ???????
Alvast veel succes !

Tags: VVN1 | VVN2 | wedstrijdverslagen